میرزاى تبریزى(قدس سره) و استفاده از لحظات عمر

بر هر مسلمانى لازم است در تمام دوران عمر برنامه خود را طبق موازین و احکام دین مبین اسلام تنظیم نماید از قبیل تحصیل علم، کار، عبادت، انجام واجبات، فراگیرى احکام دین، اخلاق و تهذیب نفس زمانى هم براى امور حلال دنیا قرار دهد. گفتنى است طالب علم با برخوردارى از استعداد مناسب، استاد خوب رعایت تقوا، تلاش و پرهیز از تشییع اوقات ان شاء الله به موفقیت نائل مى گردد.
سعى کنید یاد خداوند متعال و قیامت را در دل خود زنده بدارید و از معاشرت با اشخاص و دوستان ناشایست و کارهایى که دل را سیاه و سلب توفیق مى کند و از مجالس معصیت اجتناب نمایید. با دورى از گناه و عمل به وظائف شرعیه که در رساله عملیه ذکر شده است، رضایت پروردگار حاصل خواهد شد. محاسبه اعمال را حتى المقدور سرلوحه و خاتمه اعمال خود قرار دهید با تلاش در راه تحصیل و توکل به خداوند متعال و توسل به ائمه اطهار(علیهم السلام) از جوانى و سرمایه زودگذر عمر مراقبت نمائید و فرصت ها را غنیمت شمارید.
سفارش به رعایت تقوا و نمازها، خصوصاض نماز اول وقت که نقش اساسى در توفیق انسان دارد.
طلاب عزیز به دنبال استادى بروید که از علم و عمل او درس بگیرید. از حضور در مجالسى که خدا را از یاد انسان مى برد اجتناب کنند، قصدتان در تحصیلات خدمت به دین و مذهب حقه بر حق تشیع باشد.
بینش سیاسى را هم با فراگیرى از اهل خبره متدین و با تجربه مى توان به دست آورد، به صورتى که دین قربانى سیاست نشود.
براى ارتقاء معنویت و استفاده از مطالب اخلاقى و تهذیب نفس به معراج السعاده مرحوم نراقى که مرحوم شیخ قمى آن را خلاصه کرده اند و به منابع ادعیه رجوع کنید. مهج الدعوات، مصباح الزائر، اقبال الاعمال مرحوم سید بن طاووس، مصباح المتهجد مرحوم شیخ طوسى، المصباح والبلد الأمین مرحوم کفعمى، مفاتیح الجنان مرحوم شیخ عباس قمى و زاد المعاد مرحوم مجلسى. و هر کتابى که در جهت نیل به کمال و توفیق در تحصیل مؤثر است از اهلش سؤال کنید.